Gedroogd vlees = light
-
- Berichten: 847
- Lid geworden op: 07-12-2010 11:33
Gedroogd vlees = light
Onze Max valt maar niet af. Het is maar een kilootje maar toch is het lastig. Nu heb ik een kipfilet en een bieflap heel dun gesneden en met een hamer platter gemaakt en uren in de oven op 50 graden laten drogen. Het zijn heerlijke light snacks geworden waar Max een moord voor doet. Beter dan de hondensnoepjes die hij normaal krijgt. Ik heb het in kleine stukjes gebroken/geknipt en een deel in de vriezer gedaan en een deel in een bakje in de koelkast. Ben helemaal trots op mezelf! haha.
-
- Berichten: 5096
- Lid geworden op: 15-11-2010 18:33
-
- Berichten: 1729
- Lid geworden op: 12-06-2011 10:16
-
- Berichten: 2995
- Lid geworden op: 15-11-2010 21:48
Ohh leuk!
Ik ben ook (nog steeds) van plan een droogmachine te bestellen.
Daar kan je dan van alles in drogen zodat je ze gezond maar lekker kan laten snacken!
Voordeel is dat je de oven niet de hele dag aan hebt staan;)
Zoek maar eens via google er zijn hele topics op forums over met allemaal leuke tips.
En inderdaad heeft Amy en ook hanna er eentje
Ik ben ook (nog steeds) van plan een droogmachine te bestellen.
Daar kan je dan van alles in drogen zodat je ze gezond maar lekker kan laten snacken!
Voordeel is dat je de oven niet de hele dag aan hebt staan;)
Zoek maar eens via google er zijn hele topics op forums over met allemaal leuke tips.
En inderdaad heeft Amy en ook hanna er eentje
-
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 15-11-2010 21:50
-
- Berichten: 594
- Lid geworden op: 12-07-2011 08:42
Hier tracteren we Floris en Kaïn ook op gedroogde vleesjes.
Kipfilet, kippenharten en -magen. Hmmmm, ze vinden het lekker.
Hieronder zijn ze net (de resten) van een kipkarkas aan het weg werken.
@Hannabelgje;
Toen ik gisteren de poelier op de markt vroeg om hazentongetjes keek hij me aan en moest, leek mij, zijn lach behoorlijk inhouden, pas toen ik zelf vanwege zijn reactie moest lachen, begon hij ook. rollsmile Maar deze kon hij echt niet leveren. Waar haal/bestel jij de tongen?
Kipfilet, kippenharten en -magen. Hmmmm, ze vinden het lekker.
Hieronder zijn ze net (de resten) van een kipkarkas aan het weg werken.
@Hannabelgje;
Toen ik gisteren de poelier op de markt vroeg om hazentongetjes keek hij me aan en moest, leek mij, zijn lach behoorlijk inhouden, pas toen ik zelf vanwege zijn reactie moest lachen, begon hij ook. rollsmile Maar deze kon hij echt niet leveren. Waar haal/bestel jij de tongen?
-
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 15-11-2010 21:50
De hazentongetjes waren een eenmalige actie. Het was te arbeidsintensief om de tongetjes eruit te halen, dan werden ze veel te duur. helaas dus niet meer aan te komen. Via de islamslager kun je waarschijnlijk wel aan long komen en dat is ook geweldig om te drogen. Wel bevroren snijden anders is het veel te sponzig.
Ik heb nu ook kippennekken gedroogd, duurde wel erg lang maar ze worden heel erg gewaardeerd.
Ik heb nu ook kippennekken gedroogd, duurde wel erg lang maar ze worden heel erg gewaardeerd.
-
- Berichten: 594
- Lid geworden op: 12-07-2011 08:42
Dankjewel Hanna, maar long van welk dier heb jij gekocht? En laat je die dan na het snijden eerst helemaal ontdooien en dan drogen en daarna weer invriezen? Hoe lang droog je de long? Ik ga ook binnenkort een lamshartje proberen. Heb je hier al ervaring mee? Heel fijn zo'n ervaringsdeskundige als jou in ons midden! applaushannabelgje schreef:De hazentongetjes waren een eenmalige actie. Het was te arbeidsintensief om de tongetjes eruit te halen, dan werden ze veel te duur. helaas dus niet meer aan te komen. Via de islamslager kun je waarschijnlijk wel aan long komen en dat is ook geweldig om te drogen. Wel bevroren snijden anders is het veel te sponzig.
Ik heb nu ook kippennekken gedroogd, duurde wel erg lang maar ze worden heel erg gewaardeerd.